Groen Erfgoedzorg

Platform Groen Erfgoed, vorige en volgende editie

De vorige bijeenkomst van het Platform Groen Erfgoed, afgelopen maart, ging over het documenteren en archiveren van ingrepen in tuin en landschap. Die bijeenkomst “Nu documenteren is straks oogsten” is hier terug te kijken. Het Nieuwe Instituut, organisator van het project Geheugen van het Ontworpen Landschap vraagt zowel archiefvormers als gebruikers van archieven om hun mening. Op 10 september wordt een reflectiesessie georganiseerd. Wil je op de hoogte blijven van dit project, dan kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief.


Vrouwelijke studenten op Tuinbouwschool Huis te Lande - bron foto: onbekend

De volgende editie van het Platform groen Erfgoed is op woensdagmiddag 2 oktober 2024 in Amersfoort. Het thema is “Een breder beeld” over vergeten of ongeschreven onderwerpen in de tuingeschiedenis. Ook de tuingeschiedenis is niet compleet en nooit af.

Wat we nu groen erfgoed noemen, is mede tot stand gebracht door mensen (en dieren) die we niet terug zien in de geschiedschrijving. Onderwerpen als slavernij, vrouwenemancipatie en werkverschaffing komen aan de orde. Welke informatie over uitbuiting of ontkenning van mensen (dieren of planten) ontbreekt nog? Maar ook, wat doe je vervolgens met die informatie? Hoe is de informatie in te zetten voor een beter begrip en een completere beleving van het groene erfgoed?

Wil je een uitnodiging voor de bijeenkomst ontvangen, abonneer je dan hier op de nieuwsbrief.

Auteur: Natascha (RCE) namens de programmacommissie Platform Groen Erfgoed