Groen Erfgoedzorg

2e netwerkdag Groen Erfgoed Gemeenten - 6 oktober 2023

Op 6 oktober a.s. vindt de 2e bijeenkomst van het Netwerk Groen Erfgoed Gemeenten plaats in het G.J. van Heekpark in Enschede. U bent hierbij van harte uitgenodigd.

De ontvangst is bij de Korfbalvereniging; Roessinghsbleekweg 30, 7522 AJ Enschede. Parkeren kan in het park aan de Roessinghsbleekweg 30 tegenover Roessingh. De dag start om 9.30 uur en is rond 16.00 uur afgerond.

Klik hiervoor een toelichting en het programma.

Thema
Dit keer gaan we met elkaar in op de ins en outs van evenementen in groen erfgoed met als titel ‘Is groen erfgoed voor alle markten thuis?’.
Dat de Commissie van Beheer van het G.J. van Heekpark onze gastheer zal zijn is geen toeval. Dit park is ooit aangelegd met als doel de inwoners van Enschede te vermaken met sport en spel. Het G.J. van Heekpark heeft in 1995 de rijksbeschermde status ontvangen en is sinds de opening in augustus 1918 ‘vertrouwd’ met grote aantallen bezoekers.

Snapshot evenement
We willen de deelnemers aan de dag vragen om een specifieke foto aan te dragen, van een evenement in een monumentaal park voor het laatste programmaonderdeel van de dag. Een foto die een bepaalde situatie laat zien waardoor je geraakt was, positief of negatief. Een foto met een verhaal van een of twee minuten passend bij het thema van deze dag, dat ook de andere deelnemers kan inspireren. Stuur je foto naar secretariaat@stichtingerm.nl.

Van harte welkom; zonder jou geen geslaagde netwerkdag. Meld je hier aan!

Bijeenkomsten van het Netwerk Groen Erfgoed Gemeenten zijn toegankelijk voor medewerkers van gemeenten, provincies en stichtingen die zich bezig houden met of betrokken zijn bij advies en beheer van gemeentelijke groen erfgoed.


Op 17 augustus 1918 werd het G.J. van Heekpark met een groot sportfeest geopend